copywriting

Copywriting

SchrijverGezocht heeft een groot pallet met professionele copywriting services die we aan onze klanten kunnen bieden.

hondje-1

Copywriting

Een boodschap brengen in een aantal pakkende zinnen, maar met zo weinig mogelijk woorden. Voor copywriting moet je altijd even de tijd nemen voordat de juiste tekst op papier staat. Het is belangrijk om een beroep te doen op je creativiteit. Niemand zit te wachten op standaardzinnen in slogans, brochureteksten en folders. Wij pakken graag de uitdaging aan om samen met jou buiten de lijntjes te kleuren. Door middel van copywriting maken wij een succes van jouw commerciële teksten!

Focus op de doelgroep

Bij copywriting is het belangrijk om eerst de doelgroep duidelijk in kaart te brengen. Tijdens een gesprek stellen wij een aantal vragen zodat wij precies weten wie jouw doelgroep is, waar hun interesses liggen en wat jij wilt bereiken. Dat geeft een meerwaarde aan de tekst: ouderen zitten niet te wachten op een tekst met hashtags en jongeren willen liever niet aangesproken worden met ‘u’. Schrijf je gericht op je doelgroep, dan leest je doelgroep. En dat zorgt weer voor conversie.

Copywriting: elk woord telt

Bij een folder heb je minder ruimte voor je tekst dan bijvoorbeeld bij een pagina voor een website. In zo’n geval is het noodzaak om zoveel mogelijk te vertellen in zo weinig mogelijk woorden en tegelijkertijd je doelgroep te prikkelen. In geen enkele tekst staan woorden die niet relevant zijn voor het geheel, maar bij copywriting kun je stellen dat elk woord telt. Zeker als je gebruikmaakt van online advertenties als Google Adwords.

Wat valt onder copywriting?

Deze techniek leent zich niet alleen uitstekend voor folders en advertenties, maar kan ook toegepast worden bij bijvoorbeeld:

  • Mailings
  • Flyers
  • Brochures
  • Instructieteksten
  • Reclameposters
  • Banners, bijvoorbeeld op jouw website
  • Uitnodigingen voor onder andere netwerkborrels, recepties of andere events
  • Persberichten

Perskit

Wil je graag groot nieuws over je bedrijf of organisatie naar buiten brengen door middel van een persbericht? Geen probleem, wij maken graag een informatieve, pakkende tekst gericht op je doelgroep. Als aanvulling bieden wij de mogelijkheid om dit te versturen in een complete perskit: naast het persbericht krijgt de geadresseerde de nodige informatie voor een compleet artikel, zoals foto’s, achtergrondinformatie en brochures. Dit springt meer in het oog op de redactie zelf, waardoor je de kans op plaatsing vergroot.

Neem contact met ons op via ons contactformulier. Wij geven je graag meer informatie over copywriting en de perskit.

Denk je dat wij je kunnen helpen? Laten we gaan praten!

Werkgebied

Benelux

Bel ons

088 - 11 55 624

Vragen?

info[at]schrijvergezocht.nl